onsdag, april 25, 2007

Bakdag

Jag bakade två grova limpor, med bland annat hasselnötter, russin och solsorfrön. Och lite mjöl då förståss... Bikarbonat och filmjölk också, så det är världens enklaste bröd. Inget knåda och inget jäsa. Bara 1½h i ugnen och några timmars "vilande" för limporna när dom är färdiggräddade. Sen har man ett jättegott matbröd!

Nåväl, när ugnen ändå var på (ja, jag låter som en gammal tant...) tänkte jag att jag skulle baka bullar också. Fick jättegoda vaniljbullar hos en kompis i helgen, så jag försökte mig på det.

La först ett lager bulldeg i en långpanna. Bredde ett lager vanlijkräm på. Sen gjorde jag "vanliga" bullar, men istället för kanel och socker bredde jag ut vaniljkräm där också. Och sen in i ugnen. Det blev stora fluffiga bullar. Jättegott!

Det gäller ett smida medan järnet är varmt, eller så länge bakstimmet infinner sig hos frun.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ingen "gammal tant"!! Du är en riktigt äkta flerbarnsmamma!!
"Gammal tant" bakar inte alls!

enAnnan sa...

Bra med storbak. Min den lusten innfinner sig inte alls så ofta nuförtiden. :)
Fast limpor blir det ibland förstås, ja bullar oxå.
Bröd med solrosfrön gillar jag. Och vad enkelt det lät att inte behöva knåda..

du må tro att matlistan gör succé här, jag hoppas att pengarna kom fram.
Kramar

Sebbes Fruga sa...

Anna:
Ja, förlåt, det har jag glömt att bekräfta.