lördag, september 15, 2007

Choklad- & bananmuffins

Idag har jag bakat banan- & chokladmuffins. Jättegoda, både nybakade och nyss upptagna från frysen.

6 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
3 dl strösocker
1 3/4 dl smält margarin
1 3/4 dl filmjölk
2 ägg
2 bananer
200 g ljus blockchoklad

Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Vispa socker och ägg. Blanda ner det i mjölblandningen. Blanda ner margarin och filmjölk. Bryt chokladen i småbitar och skär bananerna i skivor. Vänd ner det i smeten. Klicka upp det i muffinsformar och grädda.

175 grader i ca 30 minuter. Vanliga muffinsformar ger ca 30 muffins och amerikanska formar ger ca 12 muffins.

2 kommentarer:

BETSY sa...

Låter ju smaskigt!

enAnnan sa...

Ser jättegoda ut :)