Igår hade jag den stora lyckan att komma hem till några vänner med dignande äppelträd. Jag tycker egentligen inte så mycket om äpplen, men det känns så gediget att plocka riktiga äpplen från riktiga träd. Jag plockade en stor kasse full med äpplen. Mest vinteräpplen, som ska få stå till sig lite.
Jag plockade även några andra, lite syrliga, äpplen, som jag gjorde äppelmos av. Så enkelt och så gott!
Skala och kärna ur 1 kg äpplen som du sedan skär i småbitar. Låt det koka i 1 dl vatten, till ett mos. Mixa med stavmixer och smaka av med valfri mängd socker. Jag tog ganska lite socker, så mitt mos har hamnat i frysen. Jag trodde väl aldrig att det kunde vara så lätt att göra äppelmos! Så pröva, vettja!
Skala och kärna ur 1 kg äpplen som du sedan skär i småbitar. Låt det koka i 1 dl vatten, till ett mos. Mixa med stavmixer och smaka av med valfri mängd socker. Jag tog ganska lite socker, så mitt mos har hamnat i frysen. Jag trodde väl aldrig att det kunde vara så lätt att göra äppelmos! Så pröva, vettja!
5 kommentarer:
Jag ska också leta efter vänner med äppleträd, mos låter som en bra plan!
Men så bra att ha vänner med mer äpplen än de kan äta upp! Här uppe är det dock lite si och så med äppelträd, så jag får vackert vända mig till affären istället...
Det var lika enkelt att göra äppelmos på 80-90-talet. (Man behöver inte uppfinna hjulet en gång till ;) typ.)
Det finns djufryst äppelmos kvar fö hugade spekulanter. Gratis.
Emma:
Det rekommenderas varmt!
Fröken Fräken:
Mycket bra! Men en affär går ju inte av för hackor den heller... ;-)
Mor:
Men jag trodde att det var svårt...
Anonym:
Med vilket "bäst före"-datum? ;-)
Skicka en kommentar