måndag, januari 25, 2010

[billiga veckan]


Vilken bra uppfinning! Tidningen Buffé kör med "billiga veckan" i varje nummer. Fem middagar för fyra personer, till den nobla kostnaden av 400 kr eller mindre. Före jul testade vi en vecka. Och nog hittade jag ett gammalt Buffénummer i kokboksskåpet, så nu blir det "Billiga veckan". Inte så mycket för att den blir just billig, utan mer för att det är en praktisk matplanering. Det går att få fram middag på bordet tämligen snabbt, vilket är skönt när hungriga små och stora magar gör sig påminda efter jobb, skola och förskola.

Den här veckan ska vi äta det här smarriga:
Köttfärsrisotto med tacosting, kassler med varm potatissallad, vit fisk med rödbetor och fetaost, kycklingfilé med couscoussallad och pasta med kronärtkocksfräs.

Blir sugen på middag bara jag läser recepten.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var utmaning att hitta allt på Ica Maxi. Kronärtskocka på burk o fonder o grejjer. Tufft för mig att hitta. Kanske "enkla veckan" skulle va nåt för buffé?
/sebbehimself

Sebbes Fruga sa...

Fast du fick ju med dig allt hem ändå. Utom tulpanerna, om dom borde ju ha stått precis framför näsan på dig när du kom in på affären. ;-) Puss på're!

Esil Agni sa...

Bra gjort, Sebbe! Tulpanerna brukar jag peka på eller köpa själv. (Fick oxå peka på gardinbytet. Det är inte lätt att vara man i kvinnosfären.)